Hoe werk ik?

Hoe komt uw voeding in balans? 

Uw huidige eetpatroon en levensstijl neem ik als uitgangspunt. Wij gaan samen kijken hoe we uw huidige gewoonten kunnen sturen in een levensstijl dat meer in balans is. Ieder mens heeft een eigen leef- en eetpatroon, een vrijgezel leeft anders dan iemand met een gezin, als je werkt in wisseldiensten verschilt je eetpatroon van iemand die van 9 tot 5 uur werkt; en dan zijn er nog de vleesliefhebbers, de vegetariŽr, de snoeper of de sporter. Door veranderingen aan te brengen in uw huidige patroon worden de aanpassingen makkelijker een nieuwe gewoonte. 

OriŽnterend gesprek
We beginnen met een eerste kennismaken oftewel een oriŽnterend gesprek. Dit gesprek is gratis en zal meestal telefonisch plaatsvinden. Tijdens dit gesprek leg ik uit wat ik voor u kan betekenen en wat mijn begeleiding precies inhoudt. Tevens bespreek ik in het kort mijn werkwijze en uw wensen, verwachtingen en motivatie.

Op basis hiervan kunt u beslissen of deze methode u aanspreekt.

 

Intake gesprek
Bij onze eerste ontmoeting zullen we het intakegesprek houden. Tijdens dit gesprek probeer ik door middel van een vragenlijst inzicht te krijgen in uw eet- en leefgewoonten. Ik zal uw lengte, gewicht, vetpercentage en tailleomtrek meten. Om een beter beeld te krijgen van uw eetgewoonten zal ik u vragen een eetdagboek bij te houden voor 5-7 dagen. Dit dagboek stuurt u mij minimaal 2 dagen voor het volgende consult terug. Aan de hand van dit eetdagboek zal ik een voedingsanalyse maken, dit zal als basis dienen voor uw persoonlijk voedingsadvies.

 

Uitgebreid consult
We zullen uw eetdagboek bespreken en ik zal u adviseren hoe u uw eetpatroon in balans kan brengen. Het voedingsadvies is persoonlijk en op maat gemaakt. 
Aan de hand van uw wensen en doelen maken we afspraken over het vervolg.

 

Vervolgconsulten
Met deze gesprekken gaan we stapsgewijs richting uw doel. De invulling hiervan is natuurlijk voor iedereen verschillend en afhankelijk van uw doelen. U wordt bij deze afspraken gemeten om zo de vorderingen te kunnen bekijken.Tijdens de vervolgconsulten is er gelegenheid om vragen te stellen en hoor ik graag van u hoe het gegaan is met het voedingsadvies. Mijn uiteindelijke doel is dat u mij op den duur niet meer nodig zal hebben en zelfstandig verder kunt gaan met gezond leven en uw gewicht op pijl kan houden.

 

Eenmalig Voedingsadvies
U kunt ook kiezen voor een eenmalig voedingsadvies. Bij een eenmalig voedingsadvies wordt verwacht dat u zelf door middel van een vragenformulier inzicht geeft in uw eetpatroon, doelen formuleert, correct gewicht en andere maten aangeeft en een eetdagboek van een week bijhoudt. Aan de hand van die gegevens zal ik een analyse maken en een voedingsadvies geven.