Orthomoleculaire voeding

Naast mijn voedingsadviezen als gewichtconsulent, heb ik mij ook verdiepd in de orthomoleculaire voedingsleer. Voeding vult niet alleen onze magen maar heeft een grote impact op onze gezondheid en welzijn.  

Orthomoleculaire voeding streeft ernaar dat lichaamscellen de optimale hoeveelheden benodigde voedingsstoffen krijgen. De term orthomoleculair bestaat uit de woorden Orthos en moleculair. Orthos komt uit het Grieks en betekent juist of recht. Orthomoleculair betekent dan ook letterlijk: juiste moleculen.

Met orthomoleculaire voeding proberen we de gezondheid te bevorderen met behulp van vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Door een zo goed mogelijk orthomoleculaire voedingspatroon samen te stellen, krijgt u zoveel mogelijk van de juiste stoffen binnen. Door te kiezen voor de juiste producten maakt u optimaal gebruik van de in voeding aanwezige micronutriŽnten en macronutriŽnten. 

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Door te weten wat de juiste voeding is voor uw lichaam is het mogelijk bewust de gezondheid te bevorderen en uw lichaam goed te onderhouden.


We zijn wat we eten

Het is dus belangrijk te weten wat ons lichaam doet met voedingsstoffen. Door het voedingspatroon aan u en de situatie aan te passen, is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden.

Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat meer energie met de volgende positieve effecten: